Oboljelima u RH dostupne iste terapije kao i u Europi

Edukacija o pravovremenoj dijagnostici je ključna kako bismo smanjili vremenski raspon od pojave vrlo neodređenih simptoma do potvrde bolesti, istaknula je prim.dr.sc. Sandra Bašić Kinda
Opširnije

S našeg subotnjeg susreta u Opatiji

Uključivanje pacijenta u odluke daje zadovoljstvo i sigurnost, a ako pacijent dobije podršku u segmentu života koji je njemu najvažniji, imat će dobru kvalitetu života i bolji ishod ukupnog liječenja, čuli smo od dr. Duške Petranović.
Opširnije

Ne propustite skup u Zagrebu, 29. listopada!

Program će biti usmjeren na mogućnosti i perspektivu liječenja multiplog mijeloma te izazove s kojima se suočavaju oboljeli. Želimo okupiti ključne predstavnike zdravstvenog sustava te pacijente i članove obitelji.
Opširnije

Dođite na susret u Opatiji, 26. listopada!

Čut ćete o novim lijekovima, iskustvima s liječenjem mijeloma, nuspojavama i važnosti kliničkih istraživanja. Razgovarat ćemo o tome kako poboljšati kvalitetu života oboljelih od ove rijetke bolesti.
Opširnije

Pripremamo susrete oboljelih i liječnika u Opatiji i Zagrebu

U Opatiji se nalazimo u subotu 26. listopada 2019., od 10.30 do 15.30 sati, u kongresnom centru hotela 4 opatijska cvijeta, dok se u Zagrebu susrećemo u utorak 29. listopada, na tamošnjem Medicinskom fakultetu.
Opširnije

Novosti sa susreta hematologa u Bostonu

Teme i informacije sa susreta u Bostonu ćemo također predstaviti na sljedeća dva susreta pacijenata i zdravstvenog osoblja, koje planiramo u Opatiji 26. listopada i u Zagrebu 29. listopada.
Opširnije

Susret pacijenata i doktora u Sarajevu

Na susretu će govoriti Ljiljana Pomer, predstavnica udruge MijelomCRO, dr. Radovan Saso iz bolnice Royal Marsden u Londonu, zatim doc. dr. Lejla Ibričević iz UKC Sarajevo i Nerma Mrđanović, predstavnica udruge Mijelom u BiH.
Opširnije

S godišnjeg skupa Global Myeloma Action Network

MijelomCRO je na susretu u Amsterdamu podijelila informacije o uvrštenju pametnih lijekova na osnovnu listu HZZO-a, što je dočekano s uzbuđenjem jer slični pomaci ove godine nisu zabilježeni u drugim zemaljama.
Opširnije

Kontroverze u liječenju multiplog mijeloma

COMy je platforma za razmjenu najnovijih, nerijetko kontroverznih informacija o liječenju multiplog mijeloma. Prevladavale su teme prehrane i fizičke aktivnosti, a raspravljalo se i o rezultatima kliničkih istraživanja.
Opširnije

Sudjelujemo na kongresu europskih hematologa

Voditeljica udruge Mira Armour će se, osim sudjelovanja u programu, do kraja kongresa sastati s većim brojem predstavnika udruga pacijenata, kako bi izmijenili najnovija postignuća vezana uz liječenje multiplog mijeloma
Opširnije