Pismo članovima i prijateljima: Zajedno smo uvijek, zajedno i danas

U povodu Međunarodnog dana multiplog mijeloma, koji se ove godine obilježava 27. ožujka, Vama i bližnjima želimo sve najbolje.
Opširnije

Jedno ime, više od 750 priča – ožujak je mjesec posvećen podizanju svijesti o multiplom mijelomu

Multipli mijelom rijetka je vrsta raka plazma stanica koji se najčešće javlja u koštanoj srži. Od multiplog mijeloma u Hrvatskoj je oboljelo više od 750 osoba, a danas se obilježava njihov dan.
Opširnije

COVID-19 i multipli mijelom: Što treba znati, i kako se zaštiti

Oboljeli od raka se općenito smatraju visokorizičnima zbog oslabljenog imunog sustava i liječenja poput transplantacije i kemoterapije te je razborito da se u vrijeme pandemije koronavirusa dodatno zaštite.
Opširnije

Ožujak je mjesec multiplog mijeloma. Život s mijelomom u vrijeme koronavirusa nova je stvarnost.

U trenutku kada nas sa svih strana bombardiraju novostima o COVID-19 virusu, želimo vam se obratiti i s vama podijeliti saznanja važna za oboljele i obitelji.
Opširnije

Oboljelima u RH dostupne iste terapije kao i u Europi

Edukacija o pravovremenoj dijagnostici je ključna kako bismo smanjili vremenski raspon od pojave vrlo neodređenih simptoma do potvrde bolesti, istaknula je prim.dr.sc. Sandra Bašić Kinda
Opširnije

S našeg subotnjeg susreta u Opatiji

Uključivanje pacijenta u odluke daje zadovoljstvo i sigurnost, a ako pacijent dobije podršku u segmentu života koji je njemu najvažniji, imat će dobru kvalitetu života i bolji ishod ukupnog liječenja, čuli smo od dr. Duške Petranović.
Opširnije

Ne propustite skup u Zagrebu, 29. listopada!

Program će biti usmjeren na mogućnosti i perspektivu liječenja multiplog mijeloma te izazove s kojima se suočavaju oboljeli. Želimo okupiti ključne predstavnike zdravstvenog sustava te pacijente i članove obitelji.
Opširnije

Dođite na susret u Opatiji, 26. listopada!

Čut ćete o novim lijekovima, iskustvima s liječenjem mijeloma, nuspojavama i važnosti kliničkih istraživanja. Razgovarat ćemo o tome kako poboljšati kvalitetu života oboljelih od ove rijetke bolesti.
Opširnije

Pripremamo susrete oboljelih i liječnika u Opatiji i Zagrebu

U Opatiji se nalazimo u subotu 26. listopada 2019., od 10.30 do 15.30 sati, u kongresnom centru hotela 4 opatijska cvijeta, dok se u Zagrebu susrećemo u utorak 29. listopada, na tamošnjem Medicinskom fakultetu.
Opširnije

Novosti sa susreta hematologa u Bostonu

Teme i informacije sa susreta u Bostonu ćemo također predstaviti na sljedeća dva susreta pacijenata i zdravstvenog osoblja, koje planiramo u Opatiji 26. listopada i u Zagrebu 29. listopada.
Opširnije