Korisni video-savjeti: Život s mijelomom u doba pandemije

Život s mijelomom u doba COVID-19 nova je stvarnost i novi izazov za oboljele. Kako bismo olakšali i pospješili dotok korisnih informacija, na našem YouTube kanalu Mijelom CRO pogledajte nekoliko kratkih, informativnih video-isječaka s prim. dr. Sandrom Bašić Kinda, hematologinjom u KBC Zagreb, članicom naše udruge i voditeljicom radne skupine za multipli mijelom pri Hrvatskoj kooperativnoj grupi za hematološke bolesti (KroHem).

O potencijalnim opasnostima za imunološki sustav te jesu li oboljeli od multiplog mijeloma podložniji virusnoj bolesti COVID-19, prim. dr. Bašić Kinda govori u videu Kakav je rizik od COVID-19 kod bolesnika s multiplim mijelomom?.

Saznajte više o mjerama zaštite kojih se oboljeli i njihove obitelji trebaju pridržavati, te kako smanjiti rizik od zaraze pri odlasku u bolnicu u intervjuu pod nazivom Mjere osobne zaštite od infekcije.

O utjecaju COVID-19 na liječenje mijeloma, o tome kako izabrati učinkovit i siguran način liječenja u vrijeme pandemije te o praksama koje se provode u Hrvatskoj dr. Bašić Kinda govori u isječku pod naslovom Liječenje od multiplog mijeloma u periodu pandemije COVID-19.

Uvođenje praćenja i kontrole pacijenata na daljinu putem A5 uputnica i e-maila te važnost suradnje obiteljskih liječnika, koji izdaju A5 uputnice i hematologa kako bi se, u komunikaciji s pacijentom, procijenilo njegovo stanje tema su videa Praćenja i kontrole oboljelih od multiplog mijeloma na daljinu i A5 uputnice.

Onkološki pacijenti zbog već oslabljenog imuniteta trebaju dodatno voditi računa o zaštiti od infekcije. Važno je pronaći pravu mjeru između učinkovitog nastavka liječenja i zaštite od COVID-19. O prilagodbi liječenja u uvjetima pandemije koronavirusa pogledajte u videu dr. Sandra Bašić-Kinda o prilagodbama u liječenju multiplog mijeloma u vrijeme COVID-19.

Pretplatite se na naš YouTube kanal kako biste bili u toku s novim sadržajima koje objavljujemo. Kliknite na ikonu zvonca kako biste dobili obavijest svaki put kad objavimo novi video.