Najava aktivnosti u rujnu i listopadu 2024.

Kolovoz nam je već tu i nadamo se da uživate u ljetu i druženju s Vašim obiteljima i prijateljima. Prije nego i sami odemo na kratku ljetnu pauzu, upoznat ćemo Vas s nekima od aktivnosti koje su planirane u rujnu i listopadu.

RUJAN – Mjesec svjesnosti o raku krvi

Rujan je svjetski poznat kao mjesec svjesnosti o raku krvi te nam je kao takav od izrazite važnosti. Niže pročitajte više o trenutno planiranim aktivnostima taj mjesec.

ONLINE ORDINACIJA (Webinar), 3.9. u 17 sati
Tema: Živjeti s multiplim mijelomom: Kako koristiti prava koja nudi država
Gošća: Darija Milošević, diplomirana socijalna radnica pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad

Dobivanje dijagnoze multiplog mijeloma izrazito je stresno razdoblje u životu oboljelih i njihovih obitelji. Česti odlasci liječniku, izbivanje s posla i otežano obavljanje svakodnevnih aktivnosti samo su neki od novih opterećenja koja dolaze uz samu bolest. Iako svi znamo da postoji određena razina podrške i pomoći koju država nudi za ovakve situacije, snalaženje kroz sustav nije lagan zadatak. Kako bi Vam olakšali taj put organiziramo ovaj webinar.

Pridružite nam se 3. rujna u 17 sati i saznajte koja su sve prava na raspolaganju oboljelima od multiplog mijeloma u Hrvatskoj i kako ih ostvariti. Pripremite i Vaša pitanja, pokušati ćemo dati odgovore na što više njih. Informacije oko prijava na webinar i ostali detalji biti će dostupni 10ak dana prije samog webinara.

IZDAVANJE PRIRUČNIKA O AL AMILOIDOZI
Većina ljudi neće čuti za amiloidozu lakih lanaca sve dok oni (ili netko koga poznaju) ne dobiju tu dijagnozu, koja se javlja i kod određenog broja oboljelih od multiplog mijeloma. 

U suradnji sa zdravstvenim stručnjacima pripremamo priručnik “AL amiloidoza: Vaš osnovni vodič“ koji je zamišljen kao baza relevantnih informacija o AL amiloidozi i multiplom mijelomu. Također će uključivati priče i iskustva oboljelih od ovih neobičnih i rijetkih bolesti.

NASTAVAK DRUŽENJA U “MO SAVSKI KUTI”, 10.9. od 17 do 19 sati
Nakon ljetne pauze vraćamo se našim mjesečnim druženjima na adresi Lomnička ulica 3, Zagreb, u prostoru mjesnog odbora Savski kuti. Ovi susreti izvrsna su prilika svim oboljelima i njihovim obiteljima za upoznavanje, podjelu iskustava i pružanje međusobne podrške. Prvi planirani susret nakon ljetne pauze održat će se u utorak, 10.9. od 17 do 19 sati.

LISTOPAD

SUSRET IZVAN BOLNICE, Split, 19.10. od 10.30 do 17 sati
Pridružite nam se 19. listopada na 2. dalmatinskom Susretu izvan bolnice u Splitu, a kojeg organiziramo u suradnji s hematološkim odjelima i zdravstvenim radnicima iz dalmatinskih bolnica. Uz predavanja o liječenju, ali i ostalim aspektima života oboljelih, biti će prilike i za postavljanje pitanja, razgovor sa stručnjacima i druženje uz zakusku. Ovaj susret organiziramo u suradnji s Global Myeloma Action Network  te stoga očekujemo i sudjelovanje stručnjaka za mijelom i iz inozemstva.

Ako želite biti na vrijeme obaviješteni o ovim i svim budućim aktivnostima prijavite se na naš newsletter slanjem poruke na [email protected].

Također, pratite naš portal i društvene mreže, na kojima redovito objavljujemo korisne i važne sadržaje.