APEL MINISTARSTVU ZDRAVSTVA: Uključite pacijente u dijalog kako bismo zajedno proveli dokazano učinkovite europske prakse

Istraživanje britanskog Economist Impacta “Multipli mijelom u Srednjoj Europi i Baltiku” ukazalo je na poražavajuću statistiku u pogledu skrbi za pacijente oboljele od multiplog mijeloma. Slijedom istoga Ministarstvu zdravstva upućen je apel u kojem su taksativno navedene 4 glavne točke čije bi ispunjenje doprinijelo smanjenju smrtnosti i poboljšanju ishoda liječenja multiplog mijeloma i hematoloških onkoloških oboljenja u Hrvatskoj.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE povodom predstavljanja velikog europskog istraživanja Economist Impacta

U priopćenju za medije sumirane su glavne spoznaje i zaključci stručnog skupa „Multipli mijelom – tri koraka za bolje ishode liječenja” koji je održan 18. lipnja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Nadamo se da će pokrenuti daljnju suradnju svih važnih dionika, te da će se skrb za oboljele u Hrvatskoj nastaviti kretati prema standardima naprednijih zapadnoeuropskih zemalja, i to bržim tempom nego do sada.

Pridružite nam se 18. lipnja u Zagrebu i doznajte kako unaprijediti ishode liječenja multiplog mijeloma

Predstavit ćemo rezultate međunarodnog istraživanja Economist Impacta „Multipli mijelom u srednjoj Europi i Baltiku“, nakon čega će nekoliko članova udruge MijelomCRO podijeliti svoja iskustva s mijelomom i svoj put kroz zdravstveni sustav, a događaj ćemo završit panel raspravom zdravstvenih stručnjaka, predstavnika pacijenata i administracije.