NOVO izdanje knjige Tjelesna aktivnost i sport za oboljele od mijeloma

Život oboljelih od mijeloma nije jednostavan, ni lagan. Bolest i liječenje pred oboljele postavlja brojna izazove i zahtijeva brojne prilagodbe. Stoga je sasvim logično i opravdano ako ste se pitali: Smijem li vježbati? Koje napore si mogu dopustiti? Na što trebam posebno paziti?

Tjelesne aktivnosti i sport dugo su za osobe oboljele od raka bili nezamislivi. Čak je vladalo mišljenje da bi se bolest zbog njih mogla i pogoršati. Međutim, suvremena znanstvena istraživanja potvrdila su pozitivan utjecaj tjelovježbe na kondiciju, imunološki sustav i ublažavanje brojnih nuspojava prouzročenih bolešću i liječenjem.

Oboljelima u remisiji, posebno će biti vrijedno pročitati više o pravima na fizikalnu terapiju u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, o kojima pišemo u poglavlju 7.

Tjelovježbom do bolje kvalitete života

MULTIPLI MIJELOM: Tjelesna aktivnost i sport, 2022Ciljana tjelovježba, pravilno i duboko disanje te jednostavne aktivnosti, kao što su hodanje i istezanje, dokazano su efikasniji od korištenja raznih tableta za osnaženje, depresiju i slično. Tjelesna aktivnost, dakle, može podržati liječenje, ublažiti nuspojave i poboljšati kvalitetu vašeg života. No, iznimno je važno da se tjelesnoj aktivnosti pristupi oprezno i promišljeno, u skladu s vlastitim mogućnostima, pod nadzorom i uz savjete stručnjaka.

Novo izdanje knjige MULTIPLI MIJELOM: Tjelesna aktivnost i sport – Informacije za oboljele i njihove obitelji, pomoći će vam pri odabiru tjelovježbi i sportskih aktivnosti koje su za vas najprikladnije. Iskoristite je – doprinesite i pomozite sami sebi. Vjerujemo da će knjiga biti posebno korisna novooboljelima kojih je svake godine u Hrvatskoj oko tristo, u Bosni i Hercegovini oko stotinu.

Bogatom sadržaju knjige uvelike su doprinijeli naši oboljeli, koji su podijelili vlastita iskustva koja su ih osnažila, na čemu im velika HVALA. Desetak osobnih priča oboljelih o suživotu s mijelomom naći ćete u poglavlju 6.

Posebno nas veseli da je ovo drugo, prošireno, zajedničko izdanje knjige izašlo u godini pete obljetnice uspješne suradnje udruga Mijelom u BiH i MijelomCRO. Čvrsto smo uvjereni da će naša nastojanja u narednom periodu uroditi novim plodom – poboljšanjem liječenja i boljom kvalitetom života oboljelih.

Budite aktivni – jer svaki se pokret broji!

PREUZMITE novo izdanje knjige Tjelesna aktivnost i sport.
Ako želite svoj (besplatan) tiskani primjerak, javite nam se na [email protected]r ili telefon 095/4441-441 (Mira Armour).