Članstvo

Hvala Vam na interesu za učlanjenje u našu udrugu! 

Svaka nova pristupnica koju zaprimimo postaje dio cjelokupne podrške za oboljele i borbe za njihova prava. Također, ispunjavanjem pristupnice osiguravate da Vas možemo pravovremeno informirati o svim novostima te događajima koje organiziramo.

Za učlanjenje, molimo vas pošaljite nam popunjeni registracijski list poštom ili ispunite online pristupnicu.  

Po uplati članarine molimo pošaljite nam potvrdu e-mailom (dovoljno je navesti datum kada ste uplatili). Za sva pitanja i prijedloge slobodno nas kontaktirajte e-mailom ili telefonom.

Članarinu i donacije uplatite na:
MijelomCRO, Ulica grada Vukovara 226G, 10 000 Zagreb (prostorije M.E.P. d.o.o.)
Banka: Raiffeisenbank Austria d.d.,10000 Zagreb Vukovarska 37
IBAN: HR9324840081106073185
SWIFT CODE: RZBHHR2X; Model 99 ili 00

Godišnja članarina za redovne članove:

  • za zaposlene €15,
  • za umirovljenike €8 ili prema mogućnostima.

Kategorije članstva

Udruga ima sljedeće kategorije članstva za fizičke osobe:

  • Redovni – aktivni član može postati osoba koja posjeduje sposobnosti i mogućnosti doprinošenja Udruzi, koja ostvaruje određenu radnu ulogu u Udruzi i koja prihvaća Statut. Redovni član ima obveze i prava: sudjelovati u aktivnostima, preuzimati i izvršavati zadatke, sudjelovati i glasati na Skupštini, birati i biti biran u organe i tijela te plaćati godišnju članarinu. U slučaju da pacijent iskaže želju za ovom vrstom članstva, poštuju se njegove mogućnosti pa je dovoljan i mali doprinos.
  • Potporni član – pacijent može postati oboljela osoba ili član obitelji koja podržava djelovanje Udruge, povremeno ili stalno komunicira s Udrugom, koristi njene usluge i koja usmeno ili napismeno prihvati članstvo ove vrste.
  • Počasni član može biti svaka osoba koja na izrazit način podržava ciljeve i djelovanje Udruge, koja svojim radom i zalaganjima izravno doprinosi rezultatima i ugledu Udruge i poboljšanju položaja pacijenata. O imenovanju i uključenju počasnog člana odlučuje Skupština.

Potporni i počasni članovi mogu sudjelovati u radu, raspravljati i iznositi prijedloge, sve po svojoj volji, napismeno ili neposredno. Potporni i počasni članovi plaćaju članarinu po slobodnoj volji.