Pacijenti u BiH

Informacije o nabavi osnovnih lijekova za liječenje multiplog mijeloma za pacijente iz BiH

Udruga Mijelom u BiH čini brojne napore da se lijekovi reguliraju i budu dostupni pacijentima u njihovim bolnicama. Za sada, unatoč zajedničkim naporima osnovni lijekovi za liječenje MM u BiH još uvijek su nedostupni velikom broju oboljelih, pa se neki odlučuju za njihovu nabavu u Hrvatskoj.

U ovom tekstu su sve informacije koje su Vam potrebne da u Hrvatskoj dođete do osnovnih lijekova za liječenje MM: Bortezomib, Lenalid i Talidomid. Na stranici Novi lijekovi možete vidjeti i ostale lijekove koji se koriste u liječenju mijeloma. Za nabavu bilo kojeg od spomenutih lijekova i /ili informaciju o drugim traženim lijekovima potreban je kontakt s udrugom MijelomCRO. Daljnji proces nabave ovisi o tome koji Vam je lijek potreban.

KONTAKT S UDRUGOM

Proces uvijek počinje ispunjavanjem pristupnice na portalu udruge MijelomCRO www.mijelom.hr/pristupnice. Ovaj korak je nužan kako bismo dobili više informacija o Vašoj situaciji te Vaše osnovne i kontakt podatke.* Možete odmah navesti koji Vam lijekovi trebaju. Ako ste već učlanjeni u udrugu, možete preskočiti ovaj korak.

Nakon što ispunite pristupnicu, uskoro ćete dobiti odgovor od udruge u obliku e-maila.

Ako nemate pristup internetu ili Vam više odgovara poziv telefonom, možete nas kontaktirati na:

  • Mobitel, Viber, WhatsApp: +385 99 1947 434
  • Telefonski broj ureda: +385 01 550 9805

Kada stupite u kontakt s udrugom, potrebno je navesti koji lijek Vam treba i bilo kakve bitne informacije vezane uz Vašu situaciju koje mislite da je potrebno da znamo. Ako Vam treba više od jedne vrste lijeka, to je potrebno ovdje napomenuti.

Ako sami niste u mogućnosti kontaktirati udrugu, možete to učiniti uz pomoć gospođe Amire Mrđanović, koja vodi Udrugu za podršku oboljelima od multiplog mijeloma Mijelom u BiH:

Daljnji proces nabave ovisi o lijeku.

POSTUPAK NABAVE LIJEKA

BORTEZOMIB

Kako bismo Vam pomogli u nabavi bortezomiba, treba nam recept za taj lijek, kojeg ste Vi dobili od Vašeg liječnika u BiH. Molimo da nam e-mailom pošaljete sliku sa skeniranim ili fotografiranim receptom ([email protected]). Molimo da na slikama tekst bude čitljiv.

Udruga Mijelom CRO će Vas kontaktirati kada ljekarna potvrdi da je lijek spreman za preuzimanje. Vaš idući korak je doći u ljekarnu i podići lijek. Ponesite originalni recept.

Lijek plaćate prilikom preuzimanja lijeka.

TALIDOMID

Lijek Talidomid spada u posebnu grupu lijekova čija je upotreba strogo regulirana u EU,  ozbirom da može uzrokovati oštećenja i smrtnost nerođenom djetetu. Svi koji koriste ili dolaze u kontakt s ovim lijekom moraju potpisati pristanak iz Sigurnosnog plana za njegovo korištenje.

Kako bismo Vam naručili lijek talidomid, trebate nam prvo na e-mail poslati recept, nalaz, i/ili otpusno pismo ([email protected]). Što više navedenih dokumenata pošaljete, to bolje.

Doze su 50 ili 100 mg, a u jednoj kutiji se nalazi 30 tableta.

Cijeli proces obično traje između od 2 do 5 dana. Mi ćemo Vam javiti kada prva kutija bude dostupna u ljekarni. Potom možete doći u ljekarnu kupiti lijek.

LENALIDOMID

Kako bismo Vam pomogli pribaviti Lenalidomid, prvo nam trebate poslati recept i nalaz preko e-maila ([email protected]). Mi ćemo pripremiti ostatak dokumentacije i narudžbu za lijek u skladu s pravilima zdravstvenog sustava.

Kontaktirati ćemo vas kada lijek bude spreman za preuzimanje. Kada idete u ljekarnu kupiti lijek, naglasite da je lijek naručen posredstvom udruge MijelomCRO.

Za bilo koje dodatno pitanje ili informaciju slobodno nas kontaktirajte direktno na e-mail [email protected] ili telefonski na broj +385 99 1947 434.

 

*Vaše osobne podatke i dokumentaciju koristit ćemo samo za obradu zahtjeva i pripremu narudžbe lijeka, te ih nećemo dijeliti dalje s trećim stranama.