Susret hematologa u Beču 

S dolaskom jeseni započinje i nova sezona kongresa i sastanaka zdravstvenih radnika koji se bave hematologijom.

Prvi na redu započinje danas, 8. rujna 2021., a on je ujedno i najvažniji susret za sve liječnike koji se bave mijelomom, a koji svake dvije godine organizira Međunarodno društvo za mijelom (International Myeloma Society).

18th International Myeloma Workshop se održava u Beču pod epidemiološkim mjerama, a program uključuje pretkliničke prezentacije i studije, panele i predstavljanje znanstvenih programa vezanih uz mijelom.

Za one koji nisu u mogućnosti biti u Beču, kongres se prenosi online na linku, uz prethodnu prijavu na stranicama organizatora. Znamo da je multipli mijelom rak krvi koji se može liječiti, no još uvijek se ne da izliječiti. Optimalno korištenje i optimalne kombinacije lijekova su neizmjerno važne, a održati kvalitetu života oboljelih je važno kao i samo liječenje.

Samim tim su ovakve radionice gdje se tradicionalno susreću hematolozi iz različitih krajeva svijeta dragocjeni izvor novih spoznaja. Hematolozi imaju priliku izmijeniti iskustva iz prakse, čuti o rezultatima istraživanja.

Udruga Mijelom CRO pomno prati komunikacije i objave koje stižu s kongresa iz Beča te ćemo prenijeti sve važne zaključke. Neke od tema koje su bile u žarištu interesa liječnika pred dvije godine sažela je dr. Sandra Bašić Kinda u videu kojeg donosimo u nastavku.