Završila je kampanja “1 ime, 750 priča”

 

Nedavno smo priveli kraju digitalnu kampanju “1 ime, 750 priča”, koju smo provodili s partnerima na društvenim mrežama i digitalnim platformama. Pokrenuli smo je u povodu Međunarodnog dana mijeloma, koji se u svijetu obilježava krajem ožujka. U sklopu kampanje je objavljeno niz grafika i video-isječaka koji na jednostavan način educiraju o multiplom mijelomu – o njegovim simptomima i otkrivanju, te izazovima liječenja i oporavka.

Ukazali smo, među ostalim, na to da se pravodobnim postavljanjem dijagnoze i korištenjem novih lijekova može postići višegodišnje mirovanje bolesti i produžiti živote oboljelih. Zalažemo se za holistički pristup liječenju, koji će uz lijekove uključivati i sve druge sustave podrške (obitelj, udruge i dr.) što pomažu oboljelima od mijeloma da kvalitetnije žive i budu aktivni i radni članovi društva u svakom pogledu.

U Hrvatskoj od multiplog mijeloma boluje oko 750 osoba. Svatko se s bolešću nosi na svoj način. Pod okriljem kampanje “1 ime, 750 priča” objavili smo video-svjedočanstva oboljelih na našoj Facebook stranici, kao i njihove priče na web stranici mijelom.hr. Svaka priča je jedinstvena, svjedoči o snazi i borbi oboljelih, ali i pomaže okolini shvatiti život s mijelomom, koji je težak i naporan za oboljele i njihove obitelji. Pozivamo vas da nam u komentarima na našoj Facebook stranici vrlo kratko napišete koji je bio vaš najteži trenutak u nošenju s bolešću s bolešću, i što vam je pomoglo da je prebrodite.