Čestitamo Međunarodni dan sestrinstva!

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan sestrinstva, u čast medicinskim djelatnicima čija plemenita profesija iz dana u dan čuva temelje humanog društva, gradeći bolji svijet za oboljele i nemoćne. Čestitamo našim predanim medicinskim sestrama i tehničarima diljem Hrvatske ovaj važan dan! U epidemiji COVID-19 još jednom se pokazalo da su njihov poziv i rad od goleme važnosti za svaku zajednicu koja želi adekvatno skrbiti o bolesnima i nemoćnima.

Udruga MijelomCRO surađuje s hematološkim sestrama i tehničarima na raznim područjima, stoga nam je čast prenijeti pisma i poruke glavnih sestara Zavoda za hematologiju Ljiljane Pomper (KB Merkur), Suzane Ivoš (KB Dubrava) i Vesne Družinić (KBC Zagreb) u povodu Međunarodnog dana sestrinstva:

Drage bolesnice i bolesnici,

čestitajmo našim medicinskim sestrama i tehničarima Međunarodni dan sestrinstva! Zahvalimo im na njihovom nesebičnom radu i dodatnom trudu koje je COVID-19 zahtijevao i još uvijek zahtijeva. Za svima nama su, i još uvijek traju, stresni i izazovni dani.

Želim zahvaliti svim sestrama Zavoda za hematologiju – KB Merkur na profesionalnosti, odgovornosti, hrabrosti i entuzijazmu!
Istaknula bih napore svojih sestara i tehničara koji su se istog trena prihvatili sudjelovanja u formiranju COVID tima, gdje su bili i naši bolesnici; predanost sestara Dnevne hematološke bolnice i Hematološke ambulante koje su unatoč promjeni radnog prostora, uspjele pravovremeno zbrinuti ne samo sve naše bolesnike, već i bolesnike dodijeljene našoj bolnici iz KB Dubrava; napor sestara koje su bile prve uz bolesnike za vrijeme potresa; i neumornost sestara na Odjelu hematologije i u Sterilnim jedinicama, koje su odradile čitav period bez mogućnosti za predah.

Zahvaljujem se ovim putem i sestri Suzani iz KB Dubrava s kojom sam stalno bila u kontaktu, u prvim danima nakon potresa i više puta dnevno. Pozdravljam sestru Vesnu u KBC Zagreb, Natašu u KBC sestre Milosrdnice, Mariju u KB Sveti Duh i sve njihove sestre!

Sretan nam Naš dan! Odabrali smo ovo zvanje, ostanimo mu predani, na dobrobit naših bolesnika!

Ljiljana Pomper,
Glavna sestra Zavoda za hematologiju, KB Merkur

Biti medicinska sestra je jedinstveni poziv koji traži ono najljepše u ljudskom biću, a to je čovječnost i predanost pozivu. Sretan vam Dan sestrinstva!

Vesna Družinić,
Glavna sestra Zavoda za hematologiju, KBC Zagreb

Drage moje kolegice i kolege,

čestitam vam svima Međunarodni dan sestrinstva koji obilježavamo u ovim složenim vremenima u kojima smo svi zajedno pokazali da znamo, možemo i umijemo. Ponosna sam na sve svoje sestre i tehničare Zavoda za hematologiju KB Dubrava koji su trudom i znanjem pomogli u zbrinjavanju naših bolesnika gdje god bili, kao i u radu s oboljelima od COVID-19.

Suzana Ivoš,
Glavna sestra Zavoda za hematologiju, KB Dubrava

 

12. svibnja 2020.