Dođite na susret oboljelih i liječnika 29. listopada u Sarajevu “Biramo bolji život”

Udruga Mijelom u BiH organizira i poziva na susret oboljelih, obitelji i liječnika pod nazivom „Biramo bolji život“. Susret će se održati u subotu, 29. listopada u Sarajevu u hotelu Courtyard by Marriott.

Pozivaju sve oboljele od multiplog mijeloma, mjelodisplastičnog sindroma, drugih rijetkih krvnih bolesti i članove njihovih obitelji, liječnike, medicinske sestre i sve zainteresirane na predavanja, prezentaciju brošure, razgovor, pitanja, informacije i panel diskusiju.

Gosti predavači:

  • doc. dr. Lejla Ibričević-Balić
  • med. sc. Azra Jahić
  • prof. dr. Sandra Hotić-Lazarević
  • Mira Armour, direktorica udruge MijelomCRO
  • doc. dr. sc. Vlatka Martinović, direktorica ZZOiR-a*
  • Ministarstvo zdravstva i ostali gosti

*ZZOiR – Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH

Drago nam je što smo pozvani na susret i što ćemo imati priliku govoriti o važnosti rane dijagnoze, prezentirati naš projekt RAKK – putokaz za ranu dijagnozu multiplog mijeloma i razgovarati o tome kako je dostupnost odgovarajućih lijekova od iznimne važnosti u pojedinim fazama liječenja. Osvrnut ćemo se i na to što naše dvije udruge čine da pomognu s dostupnošću osnovnih lijekova za liječenje multiplog mijeloma.

Susret počinje u 10:30 sati registracijom sudionika. Službeni dio programa, uključujući panel razgovor, pauzu za kavu i ručak odvijat će se između 11-15 sati. Za one koji još nemaju osigurani su besplatni primjerci knjige Multipli mijelom – Tjelesna aktivnost i sport te priručnik Multipli mijelom.

Za sudjelovanje na susretu javite se gđi. Nermi Mrđanović na [email protected], 00387-6211-2527 ili gđi. Amiri Mrđanović na [email protected], 00387-6275-6173.

Važna napomena: svoj dolazak potvrdite najkasnije do 26. listopada.

 

Udruga Mijelom u BiH djeluje šest godina, a ovo je četvrti susret kojeg organizira u Sarajevu. Udruge Mijelom u BiH i MijelomCRO usko surađuju od samih početaka, a zajedno su objavile i novo izdanje knjige Tjelesna aktivnost i sport za oboljele od mijeloma. Unatoč zajedničkim naporima, velikom broju oboljelih u BiH još uvijek su nedostupni osnovni lijekovi za liječenje mijeloma (bortezomib, Lenalidomid i talidomid), zbog čega više od 150 oboljelih iz BiH preko udruge MijelomCRO nabavlja lijekove u Hrvatskoj. Nadamo se skorom povoljnom rješenju tog pitanja u BiH. Udruzi želimo još mnogo uspješnih susreta i godina rada.

 

*** Idući susreti u Hrvatskoj održat će se u Zagrebu, 12. studenog 2022. i u Zadru u ožujku 2023.***