Pripremamo susrete oboljelih i liječnika u Opatiji i Zagrebu

Udruga MijelomCRO tradicionalno priređuje susrete oboljelih, njihovih obitelji i medicinskog osoblja, na kojima se izmjenjuju znanja i iskustva o liječenju i kvaliteti života oboljelih od multiplog mijeloma. Multipli mijelom je rak krvnih stanica, rijetka bolest od koje Hrvatskoj na godinu oboli oko 250 ljudi.

U listopadu 2019. udruga priprema dva takva susreta – prvi u Opatiji, a drugi u Zagrebu – te vas poziva da se priključite u što većem broju. Za članove udruge sudjelovanje je besplatno, dok ostali plaćaju 30 kuna. Očekuju vas korisne informacije i kontakti, ugodna atmosfera, besplatne publikacije o mijelomu i užina, a po potrebi vam pomažemo i oko prijevoza.

I.

U Opatiji se nalazimo u subotu 26. listopada 2019., od 10.30 do 15.30 sati, u kongresnom centru hotela 4 opatijska cvijeta, u ulici Viktora Cara Emina 6.

Na programu su predavanja liječnika i medicinskih sestara, i razgovori o iskustvima oboljelih i članova njihovih obitelji – ljudima koji vode istu bitku kao i vi. Čut ćete o novim lijekovima, iskustvima liječenja mijeloma u drugim zemljama, nuspojavama i kvaliteti života, važnosti kliničkih istraživanja.

Na susretu će govoriti hematolozi i stručnjaci: dr. Toni Valković, dr. Duška Petranović i sestra Vanja Torić iz KBC Rijeka te dr. Petra Berneš iz Opće bolnice Pula, kao i dr. Sandra Bašić Kinda iz KBC Zagreb.

U goste nam dolazi i dr. Francesca Gay iz Torina, članica međunarodne radne grupe za mijelom. Skup će moderirati Mira Armour iz udruge MijelomCRO i Serdar Erdogan iz Međunarodne zaklade za mijelom (International Myeloma Foundation, IMF). Susret organiziramo u suradnji s KBC Rijeka, OB Pula i Međunarodnom zakladom za mijelom (IMF).

II.

U Zagrebu se susrećemo u utorak 29. listopada, na tamošnjem Medicinskom fakultetu na Šalati. Također vas očekuju predavanja medicinara, razmjena iskustava i dobrih praksi te razgovori s oboljelima i članovima obitelji.

Detaljan program ćemo objaviti uskoro na našoj web stranici mijelom.hr, i putem Facebook profila MijelomCRO. Prijave primamo na [email protected] i na telefone 015509805 (Ana) i 0991947434 (Mira). Veselimo se vašoj prijavi i dolasku!

Na susretu u Zagrebu ćemo predstaviti i kampanju “Ja nisam 1 posto, ja sam 100 posto”, kojom ćemo u idućih šest mjeseci ukazivati na potrebu cjelovitog pristupa liječenju multiplog mijeloma u Hrvatskoj.

Javite se i rezervirajte mjesto na susretima u Opatiji i Zagrebu već danas!