Počinje proljetni sastanak KroHem-a: Koje su novosti u području hematologije?

Danas počinje proljetni sastanak KroHem-a koji će se održavati virtualno do 8. svibnja. Na programu su bitne teme iz područja hematologije – razgovarat će se između ostalog o novostima, smjernicama i preporukama u dijagnostici i liječenju hematoloških bolesnika, kao i o iskustvu s virusnom bolešću COVID-19 koja je u proteklih 15 mjeseci obilježila zdravstvene sustave širom svijeta, pa tako i liječenje svih oblika raka krvi.

Hematologija je kompleksna grana interne medicine koja se bavi složenim bolestima krvi stoga je razmjena iskustava, novih spoznaja i postignuća među stručnjacima neizmjerno važna. Multipli mijelom kao jedna od hematoloških bolesti još je uvijek neizlječiv, no pomaci u liječenju su vidljivi. Svaka nova spoznaja i napredak u liječenju nas zanimaju, stoga nam je iznimno drago što udruga MijelomCRO može pratiti sastanke KroHema kao gost. Po završetku programa izvijestit ćemo o najvažnijim spoznajama za naše bolesnike.

U sklopu programa, Zaklada Hrvatske Kooperativne grupe za hematološke bolesti dodijelit će godišnju nagradu za izvrsnost i znanstvena i stručna postignuća u području hematologije u 2020. godini. Cilj Zaklade je unapređenje stručnog i znanstvenog rada liječnika i drugih stručnjaka u području dijagnostike i liječenja hematoloških bolesti, te poticanju bazičnih i kliničkih istraživanja u području hematologije. Predstavnici farmaceutskih kuća u suradnji s Hrvatskim društvom za hematologiju održat će nekoliko stručnih simpozija, a iz udruge MijelomCRO sastanak će pratiti Mira Armour.

06. svibnja 2021.