Snaga u obitelji i vjeri

Dijagnosticiran mi je MM prije dvije godine, iako je mogao biti dijagnosticiran i mnogo ranije. Imao sam sreću da mi je kći poznavala doktora koji me je uputio svom prijatelju na pregled slomljene nadlaktice koja nije zarastala. I taj fenomenalni čovjek mi je napravio sve da sam danas živ. Operirao me je i ustanovio da se radi o malignoj bolesti te poslao svojoj prijateljici, doktorici na odjel hematologije u Vinogradskoj bolnici.

Nemam što reći nego da se takva osoba rijetko susreće. Dijagnosticirala mi je MM i odmah započela liječenje, dajući mi nadu da mogu još poživjeti, da se moram svakodnevno suočavati s činjenicom da sam bolestan i jednostavno se boriti. Motivirala je i mene i obitelj i liječila me tako da mogu samo reći: Hvala doktorice, pravi ste prijatelj nas bolesnika!

Neću dužiti jer bih mogao napisati roman, ali ovih nekoliko riječi moram još dodati.

Danas se moja obitelj i ja i dalje borimo, moja bolest je pod kontrolom i živim u nadi da ću još koju godinu progurati.

I molitva mojoj najmoćnijoj zaštitnici, mojoj Gospi, kojoj se svaki dan obraćam i kojoj jednako toliko hvala koliko i našoj doktorici. Gospa još nikoga nije odbila pa neće ni mene, već je čvrsto stala uz mene i svaki dan mi donosi novu snagu, novu nadu i zato pjevamo “Zdravo, Djevo, svih milosti puna, naša majko, naša nado”.

Iako teško bolestan, ja sam danas sretan jer sam okružen svojom obitelji. Moja supruga Blaženka i sin Matej su moja sva snaga i podrška.

I ne predajem se, svaki dan mi je dobro, i svaki dan se borim da mi sutra bude još bolje.

A da, moram reći i spomenuti ovdje najboljeg mi prijatelja Garu, po imenu ćete znati da je to moj pas mješanac . On me svaki dan prošeće, pomazi se i popriča sa mnom.

Svima koji boluju od MM-a želim da imaju dovoljno snage da se bore, jer bore se za sebe.

A nada u bolje sutra je i novi lijek smo dobili.

I vjerujte svojim doktorima.

I Gospi.

Darko Mujačić, oboljeli od multiplog mijeloma