Susret pacijenata i doktora u Sarajevu

Ljiljana Pomper, glavna sestra Zavoda za hematologiju KB Merkura u Zagrebu, sudjelovat će 31. kolovoza 2019. na susretu oboljelih od mijeloma, njihovih obitelji i liječnika u Sarajevu, kao predstavnica udruge MijelomCRO.

Riječ je o još jednom regijskom susretu s oboljelima i strukom, na kojem izmjenjujemo informacije, dobre prakse i iskustva s udrugama pacijenata iz susjednih zemalja.

Susret u Sarajevu organizira naše prijateljsko Udruženje oboljelih od multiplog mijeloma, mijelodisplastičnog sindroma i drugih rijetkih krvnih bolesti u BiH, pod vodstvom Amire Mrđanović, s kojim MijelomCRO od osnivanja usko surađuje.

Na skupu će govoriti i dr. Radovan Saso iz bolnice Royal Marsden u Londonu, specijalist za mijelom i nekadašnji profesor u Skopju, zatim doc. dr. Lejla Ibričević iz UKC Sarajevo, Nerma Mrđanović predstavnica udruge Mijelom u BiH te naša Ljiljana Pomper.

Bit će riječi o liječenju multiplog mijeloma u Bosni i Hercegovini, o dostupnosti lijekova, transplantaciji matičnih stanica i životu s multiplim mijelomom, s osvrtom na sve faze od dijagnoze, indukcije, transplantacije i konsolidacije.

Na susretu u Sarajevu će biti predstavljena i suradnja udruga Mijelom u BiH i MijelomCRO. Dio vremena bit će posvećen razgovoru s pacijentima i panelu. Program će trajati od 11 do 14:30, a sudionici će dobiti knjigu Multipli mijelom – priručnik za oboljele, autorice Ljiljane Pomper.

(30. 8. 2019.)