Udruga MijelomCRO u vrijeme blagdana obradovala mnoge diljem Hrvatske

Udruga MijelomCRO obradovala u vrijeme blagdana pažnjom i darom mnoge:
pacijente, sestre, tehničare i liječnike, diljem Hrvatske.
“ZAJEDNO SMO JAČI, SVE NAJBOLJE”

Ukrašeni borovi, svjetlucanje, druženje na Božić i Novu godinu – to nas sve veseli, ali tih dana ipak najviše grije primljena i data pažnja. Vođena time, Udruga za podršku oboljelima od multiplog mijeloma i njihovim obiteljima – MijelomCRO, krenula je s projektom pod nazivom “UZ BLAGDANE SVI SMO ZAJEDNO”, te širom Hrvatske darovala one kojima toplina i podrška puno znače. Ponajprije pacijente koji su ovo vrijeme blagdana proveli u bolnicama, na odjelu ili u dnevnoj ambulanti. Jednakom pažnjom i iskrenom zahvalom Udruga se obratila i medicinskom osoblju u hematološkim jedinicama u Hrvatskoj, zaposlenima koji podnose iznimne fizičke i psihičke napore – neizmjerno im hvala!

Bez mogućnosti da se uskoro vidimo uživo, želimo vas s ovim poklonom, knjigom–dnevnikom UM2022, na jedan mali, skroman način podsjetiti da smo tu, poručiti vam da smo još uvijek uz vas. Niste sami, zajedno smo jači.

Naša Udruga osnovana je 2011. i ove godine obolježava 10 godina djelovanja. Kroz taj period upoznali smo mnoge divne ljude, oboljele i njihove obitelji, predane liječnike, neumorne sestre i pomoćno bolničko osoblje, prijatelje, donatore, voluntere. Pružili smo podršku, a zauzvrat dobili puno više – povjerenje.

S ožujkom 2020. aktivnosti naše Udruge brzo su se preselile na virtualno. Susreti oboljelih i zdravstvenog osoblja van bolnica, koji su bili srce našeg djelovanja od veljače 2015. do listopada 2019., su zastali i čekaju sigurnije doba. No, naš rad nije stao. Neumorni smo u davanju podrške, bilo telefonom, WhatsApp-om, emailom, Viber-om, kroz našu Facebook stranicu MijelomCRO i zatvorenu grupu Mijelom i ja, naš portal www.mijelom.hr, Youtube kanal MijelomCRO.

Neizmjerno smo zahvalni zdravstvenom osoblju za sve sto čine za naše oboljele. Njihova stručnost i predanost, a posebno ljudskost je ono po čemu ih naši oboljeli pamte, hvale, zovu svojim anđelima. Čvrsto smo uvjereni da će zajedništvo i komunikacija, djelovanje u Udruzi ili uz nju, biti velika potpora svakome od nas.

Multipli mijelom. Nisam razumjela napisane riječi. Niti ja, niti itko od mojih najbližih nismo čuli da to postoji. U tom stanju nevjerice, nesigurnosti, preispitivanja, zatim tuge i potpunog beznađa kojeg su donijele mučne misli i osjećaji, ipak je prevagnula vedrija strana. ….Sve je moguće uz osmijeh i pokoju toplu riječ. Ono što je potrebno je postaviti cilj. Do cilja vodi pozitivan stav i ostaje samo da se krećemo… Samo naprijed! Netko će izabrati vaš put u liječenje, a drugi netko pomoći da sredite misli.

Mirjana Ivaniš-Mladenović

S dobrim željama za lakšu i ljepšu 2022. na adrese hematoloških odjela u 15 bolnica u Hrvatskoj otposlana je u vrijeme Božića i Nove godine iznimna pažnja – 600 primjeraka personaliziranog izdanja afirmirane godišnje knjige UM2022 / Znanje i vrijednosti otišlo je u bolnice u Osijeku, Slavonskom Brodu, Čakovcu, Varaždinu, Vukovaru, Puli, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku, te Zagrebu. Isti dar dostavljen je i na adrese oboljelih, te u urede mnogih stručnjaka i partnera. Nadamo se da je mnoge razveselila i da će postati dnevnik za one posebne zabilježbe – kriza, ali i dobrih rezultata.

Knjiga-dnevnik-planer (sve u jednom) jedinstvena je u EU. U svojem je 28. izdanju poslužila i našoj udruzi zahvajujući donaciji izdavača. Na 172 stranice nudi okrijepu, priliku da pročitate nešto lijepo i dobro, oraspoložite se, planirate i zapisujete.

minja-dujkovic-mijelomcro-fb-objava

Vjerujemo da ćete među listovima ove knjige pronaći ponešto za sebe, da vas podigne, dok ležite na odjelu ili ste na terapiji u dnevnoj bolnici ili ste možda baš vi ona medicinska sestra ili liječnik, koji su uz oboljele kada im je najteže, a i vi sami ste pri kraju snaga.

Ova knjiga izlazi već 28 godina, i kroz vrijeme je postala almanahom dobrog i pozitivnog, stvorena perima 35 autora.

Lijeva strana knjige nudi zanimljivosti ili poduku, poeziju, aforizme, karikature hrvatskog majstora Ivana Haramije Hansa. Kroz fotografije poručuju o ljepoti Hrvatskoj, zemlji lijepoj kao malo kojoj, a likovnim radovima o nevjerojatnim talentima učenika Škole za primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Desna strana knjige dnevnika je tjedni planer, koji ima važnu namjenu – da se ubilježe zadaci, događaji, osječaji, stanja. Na kraju svakog mjeseca nači ćete i jednu stranicu za bilješke s naslovom: O VAŽNOM, O DOBROM, O LIJEPOM. Znamo da multipli mijelom nije trka na sto metara, već na duge staze s preprekama. Ova stranica nam pruža mogućnost da se zapisuju podatci o dijagnozi, tijeku liječenja, stanju parametara bolesti. I nus-pojave, poboljašanja ili pogoršanja, lijekove i preglede. Što je pomoglo, a što odmoglo.

Nadamo se da će vas knjiga-dnevnik UM2022 držati u dobru raspoloženju, nadi, pozitivi. Želimo Vam sve dobro – neka vas zdravlje služi, da djelujete i koristite sve svoje najbolje sposobnosti. A okolnosti, okruženje, sudbina, neka vas u tome naklono prate. Sretno!

 

Zagreb, 3. siječnja 2022.