Uključite se na virtualni susret liječnika i oboljelih

Udruga MijelomCRO nastavlja tradiciju dragocijenih susreta oboljelih od mijeloma i članova njihovih obitelji s liječnicima i pružateljima medicinske skrbi, koji će se ove godine, zbog još uvijek nepovoljnih epidemioloških uvjeta usljed pandemije koronavirusa, održati virtualno u subotu, 18. prosinca 2021. od 17:30-19:30h putem aplikacije ZOOM.

Ovim putem pozivamo sve oboljele od multiplog mijeloma i članove njihovih obitelji, liječnike, medicinske sestre i sve zainteresirane na virtualni susret na kojem će se održati predavanja i razgovarati o liječenju i životu s multiplim mijelomom. Susret je i prilika za upoznavanje i razgovor s liječnicima, drugim oboljelima i njegovateljima.

Svoje sudjelovanje na susretu već su potvrdili prim. dr. Sandra Bašić-Kinda, dr. med. (KBC Zagreb) i prof. dr. sc. Toni Valković, dr. med. (KBC Rijeka), naši liječnici koji nas već duži niz godina prate i podržavaju u radu. Kao poseban gost pridružit će nam se prof. dr. sc. Jean Luc Harousseau, hematolog iz Francuske.

Molimo vas da svoje sudjelovanje na virtualnom susretu unaprijed najavite putem emaila na [email protected] ili putem telefona na 095/4441-441 Ana Tudor, 099/1947-434 Mira Armour.

Za uključenje na virtualni susret dovoljno je imati internetsku vezu te računalo ili pametni telefon i kliknuti na ZOOM link koji ćemo vam dostaviti nakon prijave. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja oko uključenja na susret, slobodno se javite na gore navedene kontakte.

Veselimo se susretu!

U Hrvatskoj se godišnje otkrije oko 300 novih slučajeva, a procjenjuje se da s mijelomom živi oko 1200 ljudi. Život s mijelomom mnogima donosi bolove, kao direktnu posljedicu bolesti. Podaci pokazuju da u trenutku dijagnoze ili zatražene pomoći 60% oboljelih ima bolove u kostima. Multipli mijelom izravno napada imunološki sustav i onemogućuje tijelu da se brani od uzročnika infekcija, pa tako i od koronavirusa, zbog čega su oboljeli od mijeloma ozbiljno ugroženi od zaraze čak i ako se cijepe.

* Susret se organizira u suradnji sa Global Myeloma Action Network.

IMF logo