Goran Tudor nakon 13 godina odstupio s mjesta predsjednika udruge

28. svibnja 2024. održana je godišnja Skupština udruge MijelomCRO na kojoj je Goran Tudor na osobni zahtjev razriješen s mjesta predsjednika udruge.

– Smatram da je potrebno osloboditi mjesto u vodstvu udruge za nove snage, rekao je. Nakon 13 godina na čelu udruge, svoje vrijeme ću rasporediti i na neke druge programe, dodao je.

Iako smo se svi složili i podržali njegov zahtjev, nemoguće je ne spomenuti osjećaj tuge koji nas je ispunio.

– Kada sam došla u udrugu i upoznala Gorana, Anu i Miru – brata i dvije sestre, prva asocijacija mi je bila – tronožac. Tronožac je izrazito čvrst, stabilan. I sada, kad sam pročitala Goranov zahtjev, pomislila sam kako će sada tronožac biti bez jedne noge. To nije to, rekla je prof. dr.sc. Alenka Boban Blagajić i uručivši mu Priznanje kojim postaje počasni član suosnivač.

Dragi Gorane, hvala na svemu što ste učinili za osnivanje i razvoj udruge MijelomCRO tijekom njezinih uspješnih 13 godina, a na dobrobit oboljelih u liječenju i životu s multiplim mijelomom. Potaknuti vlastitim iskustvom kroz njegovanje mame Kate, osnivanje udruge je bio prirodan slijed. Ljudi koji čine dobra djela za druge i društvo – čine ovaj svijet ljepšim i boljim. Projekti, programi i akcije koje ste pokretali i podržavali, osnaženi suradnjom i timskim duhom kao odlikom rada naše udruge, utkani su u njene temelje, djelotvornost, ugled i potencijal. Ostajemo zauvijek povezani Posebnom niti.

Mira Armour uz funkciju direktorice preuzima i funkciju predsjednice udruge, dok su na mjesto dopredsjednice izabrane Jelena Pravica i Lovorka Vlašić Široki, tako da uz Anu Tudor, naš stolčić sada ima četiri noge.

Goran je u svom govoru naglasio kako je udruga od svog osnutka 2011. godine izuzetno uspješno djelovala u pet glavnih područja i kroz dva stalna projekta i time postala značajan sudionik u unapređenju brige o oboljelima od mijeloma u Hrvatskoj.

Glavna područja rada:
1. Zalaganje za unapređenje liječenja
2. Edukacija i informiranje oboljelih
3. Podrška kroz neposrednu komunikaciju s oboljelima
4. Aktivno sudjelovanje na domaćim i međunarodnim kongresima, predavanjima i slično
5. Pribavljanje sredstava za rad (donacije, sponzorstva, članarine)

Projekti:
1. Rana dijagnoza – bolja prognoza
2. “Pozitiva” – klub za međusobnu podršku i komunikaciju (radni naziv)

Detaljnije o radu udruge pročitajte u Izvještaju o radu udruge u 2023. godini.