Rad od kuće u vrijeme povećanog rizika od zaraze koronavirusom je moguć!

U listopadu, s najavom novog vala pandemije, članica naše udruge obratila se poslodavcu s molbom da joj se omogući rad od kuće zbog povećane opasnosti od zaraze koronavirusom. Iako je u remisiji, njezin imunitet je oslabljen, a svakodnevni odlazak na posao stvara dodatan rizik od zaraze. Njenu molbu su usvojili, svjesni da se prije nekoliko godina liječila, no nisu razumjeli da je njezin imunitet slabiji. U tome joj je pomoglo naše otvoreno pismo koje smo u rujnu uputili javnosti i zdravstvenom sustavu, kako bismo ponovo ukazali na težak položaj oboljelih u pandemiji. Uz svoju molbu i naše otvoreno pismo, poslodavcu je dostavila i potvrdu liječnika obiteljske medicine s kratkim objašnjenjem prirode ovog raka imunološkog sustava. Tako je nastavila raditi posao koji voli, ali od kuće, bez izlaganja riziku od zaraze u javnom prijevozu kojim je odlazila na posao u ured.

Putovanje na posao i rad u kolektivu dodatna je ugroza za osobe pogođene ovom teškom bolešću. Mnogi oboljeli od multiplog mijeloma uspješno su radili od kuće i u ranijim naletima pandemije, a s novim porastom broja zaraženih koje Hrvatska bilježi proteklih dana, nadamo se da će poslodavci pokazati razumijevanje i omogućiti rad od kuće oboljelima od mijeloma, gdje god je to izvedivo. Bez obzira na primljeno cjepivo, oboljeli su i dalje ozbiljno ugroženi, s mogućim teškim posljedicama ili čak smrtnim ishodom, ako obole od virusne bolesti Covid-19.

Dragi naši oboljeli, ako trebate našu pomoć u tome da vam se omogući rad od kuće, slobodno nam se javite. Podsjećamo i na naše pismo javnosti koja je dostupno na ovom LINKU. Nadamo se da će vam biti od koristi.

12. listopada 2021.