Udruga MijelomCRO dodijelila posebno priznanje „Poslodavac prijatelj oboljelih“ za podršku zaposlenicima u njihovom liječenju i povratku na radno mjesto

Povodom prvog desetljeća rada, udruga MijelomCRO po prvi je puta dodijelila posebno priznanje – Poslodavac prijatelj oboljelih, u znak zahvale tvrtki MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o. za veliku podršku koju pruža svom zaposleniku Damiru, oboljelom od multiplog mijeloma, ali i svim drugim zaposlenicima u njihovom liječenju i povratku na radno mjesto.

Zdrav odnos prema zaposlenicima jedan je od najvažnijih poslovnih principa kojeg se pridržavamo još od samog nastanka tvrtke, a razvijanje dobrih međuljudskih odnosa unutar tvrtke ključno je za zdravu radnu atmosferu. Svakodnevica ponekad zna biti vrlo teška, ali zato su naša vrata uvijek bila otvorena za razgovor i pomoć svakom našem zaposleniku. Maksimalno se angažiramo u njihovim najtežim životnim trenutcima i izrazito nam je važno da znaju kako s naše strane uvijek mogu dobiti svu moguću vrstu pomoći. Dodijeljeno priznanje nam dokazuje da smo na dobrom putu te nas dodatno potiče da nastavimo biti potpora svim našim zaposlenicima i njihovim obiteljima, rekao je Kruno Krajinović, član Uprave društva MONTMONTAŽA-OPREMA d.o.o.

Mira Armour i Goran Tudor (desno) u Damirovom prisustvu uručili su Priznanje Kruni Krajinović, članu Uprave društva

Od multiplog mijeloma gotovo svakoga dana u Hrvatskoj oboli jedna osoba. Koliko je bitna podrška obitelji, prijatelja, liječnika, ali i poslodavaca u borbi protiv ove opake bolesti već svi dobro znaju, a ponajviše Damir. Njemu je 2016. godine, nakon operativnog zahvata očnog kapka i niza dodatnih pretraga, dijagnosticiran multipli mijelom.

Moj poslodavac je i više nego korektan od kada sam obolio od multiplog mijeloma. Kada sam tijekom 2016.-2017. godine bio na dugotrajnom bolovanju, dali su mi punu podršku. Sad u vrijeme korone mogu raditi od kuće, a ako imam važan službeni put, sastanak ili slično, mogu zatražiti da ga obavi netko drugi. Od kada sam se vratio na posao nakon transplantacije i oporavka (od 2017.), na sreću, nisam nikada bio na bolovanju, niti izostao s posla.

Zajedno smo jači!

Damirova priča: Vratio sam se na posao i radim puno radno vrijeme