Vjera, te vrsne i predane ruke liječnika čine čuda!

Iako sam bila potpuno zdrava, u siječnju 2011. iznenada me je zaboljela desna ruka. U veljači više nisam mogla raditi. Bol nisam uspjela smanjiti ni tabletama ni injekcijama. Proširila se na grudni koš i dalje tako da bez pomoći muža nisam mogla ustati iz kreveta, i to uz strašne bolove.

Sredinom veljače otišla sam privatno na MR i odmah nakon snimanja upućena sam hitno u Bolnicu za traumatologiju zbog urušavanja 6. torakalnog kralješka. Tu mi je učinjena biopsija i vertebroplastika, ali sam zbog komplikacija ostala oduzeta od visine spomenutog kralješka na dolje  pa sam već za dva dana podvrgnuta novom operativnom zahvatu vađenja kralješka i postavljanju titanske ploče.

Slijedio je oporavak – fizioterapeutske vježbe, učenje dizanja, sjedenja, stajanja, hodanja. Biopsijom mi je postavljena dijagnoza: plazmacitom pa sam  prebačena u drugu bolnicu na odjel hematologije. Tamo sam primila šest kemoterapija po VAD protokolu. Zbog čestih odlazaka moga liječnika na seminare i kongrese i zbog različitih odgovora na postavljena ista pitanja odjelnim liječnicima – vezanim uz moje stanje, nuspojave i plan liječenja – zatražila sam drugo mišljenje u drugoj ustanovi, u kojoj sam primila zadnju kemoterapiju i bila podvrgnuta autolognom presađivanju matičnih stanica.

Eto, i nakon 6,5 godina moja je bolest u stanju remisije. Tromjesečno obavljam redovite kontrole. U mirovini sam. Živim punim plućima. Obavljam kućne poslove, čuvam unuke, polazim tečaj stranog jezika, radim u vrtu, svakodnevno pješačim 5-6 km, pjevam u zboru… Volim život!

Želim reći da sam tijekom cijelog postupka liječenja primala bezgraničnu pomoć i podršku obitelji, bliskih prijatelja i poznanika koji su me kontaktirali telefonom, dolazili mi u posjete, organizirali za mene molitveni krug. Doista vjerujem da Bog rukama vrsnih i predanih liječnika, molitvom i predanjem – čini čuda: izbavlja od straha i ozdravljuje. Hvala im od sveg srca!

Božica Malekinušić, 60 godina