Zajedno u vrijeme blagdana: pjesma i poklon za oboljele od multiplog mijeloma na bolničkim odjelima

Biti u bolnici i inače je teško, a vjerujemo da je posebno tako u periodu blagdana kada svatko teži biti s najbližima. Kraj godine udruga je posvetila programu “Niste sami, zajedno je lakše, zajedno smo jači“, kao obliku komunikacije udruge s oboljelima od multiplog mijeloma koji leže u bolnicama ili dolaze na terapiju u vrijeme blagdana, Božića i Nove godine. U suradnji sa zborom studenata Medicinskog fakultera u Zagrebu Lege artis također smo posjetili hematološke odjele KBC-a Zagreb i Sestara milosrdnica te KB-a Merkur, u blagdanskom periodu od 19.12.2023. do 22.12.2023. Kako se imunokompromitirani bolesnici ne bi ugrozili, pjesma se pronjela hodnicima i drugim velikim prostorijama koje „nose glas“, tako da svi na odjelima imaju priliku uživati u tradicionalnim božićnim pjesmama.

Uz same pjesme, oboljelima na odjelima željeli smo darovati još nešto lijepo, što poziva na pozitivu – već 4. godinu to je Knjiga dnevnik UM 2024. Ona služi i kao poziv da se pridruže udruzi na višestruku korist svima. Uz mogućnost zapisivanja od svakodnevnih sitnica, preko svojih osjećaja i misli, do vrlo važnih životnih zbivanja, Knjiga dnevnik 2024 – MijelomCRO je sadržajno bogat, pruža 58 tjednih edukativnih članaka i priča raspoloženja i ohrabrenja. Vođenje dnevnika je stručno dokazana iznimno vrijedna psihološka metoda za ostvarenje osobnog mira te osjećaja kontrole nad vlastitim stanjem u životu.

Neizmjerno smo zahvalni Morani Belović i mladim diplomiranim i budućim liječnicima na dobroj volji i prelijepoj pjesmi. Velika nam je radost imati takve mlade ljude s nama. Akcija je prošla odlično, i nadamo se da smo uspjeli donijeti dašak blagdanskog ozračja i duha pacijentima i zaposlenicima koje smo posjetili.

Mira Armour i Goran Tudor sa sestrom Ljiljanom Pomper i zborom Lege artis u KBC Merkur

Prim. dr. med. Goran Rinčić i zbor Lege artis u KBC Sestre milosrdnice

Zbor u posjeti oboljelima u KB Merkur

Knjiga dnevnik UM 2024.