Priključite se webinaru 14. ožujka i saznajte kako prihvatiti tešku dijagnozu te zašto je važna psihološka podrška

Pridružite nam se u četvrtak, 14.3. od 16:30 putem platforme ZOOM, u novom izdanju Online ordinacije kada ćemo razgovarati o prihvaćanju neizlječive maligne bolesti i važnosti psihološke podrške.

Psihologinja Željka Koprivnjak i socijalna radnica Ida Mirković Knaus iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti objasnit će nam kako na najbolji način komunicirati o bolesti s djecom, članovima obitelji te drugim važnim osobama u našem životu. Raspravljat će se i o načinima na koje možete pomoći sami sebi, odnosno oboljelom članu obitelji, tijekom različitih faza bolesti.

Psihološka podrška iznimno je važna u životu svakog pojedinca, posebno kada se suočavamo s velikim životnim izazovima kao što su neizlječive maligne bolesti. Budući da u hrvatskom zdravstvenom sustavu još uvijek nije uobičajeno da se pacijentima ponudi profesionalna psihološka pomoć nakon što prime teške dijagnoze, pozivamo vas da nam se pridružite na ovom webinaru kako biste saznali više o ovoj važnoj temi.

S obzirom na to da bolest utječe ne samo na pojedinca, već i na njihove bližnje, potičemo uključivanje i svih zainteresiranih članova obitelji i osoba koje pružaju podršku oboljelima.

Pripremite svoja pitanja jer će tijekom webinara biti i prilike za diskusiju o svemu što vas zanima na tu temu.

Ovaj webinar pod nazivom „Prihvaćanje neizlječive maligne bolesti i važnost psihološke podrške“ nastao je u suradnji udruge MijelomCRO i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti s ciljem edukacije i pružanje podrške svim oboljelima i njihovim najbližima.

Za sudjelovanje na webinaru potrebna je obavezna prethodna registracija putem linka: https://forms.gle/yMHSGF3k2uuzhaMx9

Prijavite se na vrijeme i vidimo se!