Obilježimo zajedno mjesec svjesnosti o multiplom mijelomu – pridružite nam se u nizu aktivnosti

I ovog ožujka, kada obilježavamo mjesec svjesnosti o multiplom mijelomu, pripremili smo vam brojne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o ovoj opakoj i pametnoj bolesti, ali i slaboj dostupnosti lijekova u Hrvatskoj. Upravo zato Pametni lijekovi za pametnu bolest krovni je slogan naše ovogodišnje kampanje i misao vodilja na našem putu ka dostupnosti najboljih postojećih kombinacija terapija za sve naše hrabre borce. 

Pridružite nam se u što većem broju, a što nas sve očekuje pogledajte u nastavku gdje vam donosimo pregled svih aktivnosti i najvažnijih datuma ovog mjeseca.

 

Pametni lijekovi za pametnu bolest – Hrvatska već petu godinu ignorira uvođenje novih terapijskih opcija

Prva na rasporedu ovog mjeseca je tematska sjednica Povjerenstva za lijekove o multiplom mijelomu zakazana za 12. ožujka. Nadamo se da će to biti dan kada će lijekovi za multipli mijelom, koji našim pacijentima život znače, konačno biti odobreni u onim kombinacijama koje naši hematolozi trebaju, jer već petu godinu tražimo veću dostupnost uspješnih terapijskih rješenja! Mijelom je bolest s 1000 lica i svakom je oboljelom potrebna individualna terapija.

Priključite se webinaru i saznajte kako prihvatiti tešku dijagnozu

U četvrtak, 14. ožujka razgovaramo uživo o prihvaćanju neizlječive maligne bolesti i važnosti psihološke podrške u tom procesu. Naučit ćemo kako razgovarati o bolesti s djecom, članovima obitelji te drugim važnim osobama u našem životu, ali i kako najbolje pomoći samom sebi ili oboljelom članu obitelji tijekom različitih faza bolesti. Budite s nama od 16:30 i pripremite pitanja o svemu što vas zanima na tu temu!

Za sudjelovanje na webinaru registrirajte se na: https://forms.gle/yMHSGF3k2uuzhaMx9 

Pridružite nam se na tradicionalnom Susretu izvan bolnice i doznajte koja je perspektiva liječenja MM

Kakva je bolest multipli mijelom? Može li to biti kronična bolest? Koje su nam terapije dostupne, a koje potrebne? Pridružite nam se u subotu, 23. ožujka na Susretu izvan bolnice na Medicinskog fakultetu u Zagrebu i poslušajte panel raspravu zdravstvenih stručnjaka i predstavnika pacijenata na temu perspektiva liječenja multiplog mijeloma u trenutačnim uvjetima. Podijelit ćemo pozitivna iskustva, poteškoće na koje smo naišli u otkrivanju i liječenju mijeloma, ali i perspektivu i inozemna iskustva u borbi protiv ove bolesti.

Obilježimo zajedno Međunarodni dana multiplog mijeloma – neka se čuje i naš glas – uživo i na nacionalnoj televiziji!

Na sam međunarodni Dan multiplog mijeloma, u četvrtak, 28. ožujka, pridružite nam se na križanju Gajeve i Bogovićeve ulice u Zagrebu (kod Hotela Dubrovnik). Podignimo svijest o ovoj opakoj bolesti, jer zajedno smo jači!

Istim povodom, Hrvatska radiotelevizija premijerno će prikazati dokumentarni film Moj mijelom: spremni za iduće korake koji donosi svjedočanstva oboljelih iz srednje Europe, među njima i mlade obitelji Ivana i Jelene Pravice te Kristine Bonić iz Hrvatske. Film se prikazuje na drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HTV 2) u 18:50 sati, a moguće ga je gledati uživo (ili naknadno) i putem besplatne aplikacije HRTi, kojoj možete pristupiti ovdje.

 

Pratite nas na našim društvenim mrežama, a ako još niste, prijavite se i na naš newsletter putem e-mail adrese [email protected], kako ništa ne biste propustili.