Uključite se na edukativno predavanje za hematološke sestre i tehničare s međunarodnim gostovanjem

Mijelom je zloćudna bolest pri kojoj se plazma stanice nekontrolirano stvaraju u koštanoj srži. Najčešće zahvaća brojna mjesta u tijelu na kojima se u koštanoj srži stvaraju krvne stanice, unutar kostiju kralježnice, lubanje, zdjelice, rebara, kao i u područjima ramena i kukova, od čega i dolazi naziv “multipli”. Većina oboljelih imaju 65-70 godina, no u zadnje vrijeme liječnici sve češće susreću sve mlađe osobe oboljele od multiplog mijeloma.

Povodom ožujka – mjeseca svjesnosti o multipom mijelomu, udruga KroMreža hematoloških medicinskih sestara i tehničara (KroMreža HMST) i MijelomCRO – Udruga za podršku oboljelima od multiplog mijeloma, organiziraju edukativni susret (webinar) za hematološke sestre i tehničare Hrvatske pod geslom: hematološke sestre i udruga bolesnika uče zajedno, za dobrobit bolesnika.

Prvi ciklus edukacija za 2022. godinu realizirat će se kao virtualni edukativni susret u suradnji s britanskom udrugom Myeloma UK.

U temu webinara „Kontinuirana skrb i podrška bolesnicima s multiplim mijelomom“ uvest će nas Ljiljana Pomper, predsjednica KroMreže HMST te Mira Armour, direktorica udruge Mijelom CR. Središnje predavanje održati će Sarah Henshaw, glavna sestra specijalist za mijeloma City Campus – Nottingham University Hospital, Myeloma CNS, Nursing Lead UKMF (UK Myeloma Forum), te povjerenica Upravnog odbora Myeloma UK.

Središnje predavanje odvijati će se uz prevođenje prim. dr. sc. Inge Mandac Smoljanović, hematologinje KB Merkur, nakon čega je predviđeno vrijeme za interaktivnu raspravu (diskusija, razmjena iskustava, pitanja).

Pozivamo sve članove i članice KroMreže HMST na aktivno sudjelovanje kako bi zajedno obogatili svoje znanje uvidom u iskustvo vodećih bolnica Europe, a ujedno i snažno podržali edukativnu djelatnost, svrhu i ciljeve KroMreže HMHST. Isto tako, pozivamo i sve članove udruge MijelomCRO da budu aktivni sudionici u stjecanju novih spoznaja o multiplom mijelomu, te da sudjeluju u diskusiji nakon predavanja.

Webinar će se održati u četvrtak, 14. travnja 2022. u vremenu od 15-17 sati.

Registrirati se možete putem ovog LINKA.

*Sudjelovanje će se bodovati od HKMS.