Uvijek u pozitivnom duhu

Evo da vam i ja ispričam svoju priču. Radeći godinama kao medicinska sestra na internom odjelu, susretala sam se i suosjećala s mnogim pacijentima koji su bolovali od teških i neizlječivih bolesti. A onda jednog dana – ŠOK! “Gospođo, vi imate multipli mijelom”. Kroz glavu mi je prošlo tisuću pitanja: zašto ja, ja imam još mnogo toga za obaviti, što će moja obitelj?…. Oči su mi se napunile suzama. – “Sada se isplači i idemo dalje jer ti si pozitiva”, uvijek ću pamtiti te riječi moje doktorice. I krenuli smo dalje, uvijek u pozitivnom duhu, iako je često bilo teško izdržati.

Mjeseci kemoterapije, transplantacija matičnih stanica, zračenja… sve je to iza mene. Na pameti mi je bilo samo to da ja to mogu pobijediti jer sam ja jača od svake bolesti. Unučići su čekali kad ću se vratiti kući da se igramo; i upravo zbog njih i cijele obitelji nisam odustala. Obitelj mi je bila velika podrška, a najviše suprug, koji me je trpio kad je bilo dobro i loše. Znam da bez njega ne bih mogla to sve proći i zato sam mu od srca zahvalna.

Nemojte nikad posustati i reći da to ne možete. Idite naprijed, makar ponekad i padnete, ali idite samo naprijed. Uvijek si govorite: ja to hoću, ja to mogu! Tako i ja stalno idem naprijed, u pozitivnom duhu. Trenutačno mi je kompletna remisija bolesti i već planiram što sve moram obaviti i koja sve mjesta moram obići.

Zato, ljudi, nemojte se prepustiti bolesti, borite se! Samo pozitiva i – idemo naprijed!!!

Jolanda (53 godine), Mursko Središće