Završio 12. KoHOM-ov kongres liječnika obiteljske medicine

dr. med. Martina Morić Perić

dr. med. Martina Morić Perić

Završio je 12. KoHOM-ov kongres liječnika obiteljske medicine koji se održavao u Šibeniku od 20. do 23. lipnja pod nazivom „Izazovi obiteljske medicine u stoljeću“. Ovogodišnji znanstveni program obuhvatio je teme iz područja obiteljske medicine, onkologije, socijalne psihijatrije, te vrlo aktualne koronakrize koja je izazvala brojne promjene u liječenju, a raspravljalo se i o izazovima pandemijskih virusa u budućnosti.

Dr. med. Tamara Drča, liječnica obiteljske medicine iz Zadra i internistica hematologije dr. med. Martina Morić Perić, voditeljica hematološkog odjela OB Zadar, izradile su prezentaciju koju je prvog dana kongresa održala dr. Drča, a na kojoj je predstavila naš RAKK – Putokaz za ranu dijagnozu multiplog mijeloma. Namijenjen liječnicima obiteljske medicine, Putokaz je nastao u sklopu nacionalnog projekta za Ranu dijagnozu multiplog mijeloma 20/21, koji je u tijeku od druge polovice prošle godine, a provodimo ga u partnerstvu s Hrvatskim društvom za hematologiju, Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Hrvatske kooperativne grupe za hematološke bolesti (KROHEM).Tamara Drča KoHOM kongres Šibenik 21062021

Ana Tudor s RAKK rollup-om za KoHOM kongres 2021.

Ana Tudor

Mijelom je rijetka zloćudna bolest vrlo uobičajenih simptoma poput anemije, kostobolje i oštećenja bubrega. Liječnici obiteljske medicine s njime se rijetko susreću u svojoj praksi. Zbog toga se vrlo često bolest dijagnosticira u poodmakloj fazi. U cilju da se ukaže na važnost rane dijagnoze i načine brzog i učinkovitog prepoznavanja ove zloćudne bolesti, za sve sudionike kongresa osigurali smo tiskanu verziju* Putokaza za ranu dijagnozu koju će moći koristiti u svojim ordinacijama.

*Tiskanu verziju dokumenta možete zatražiti od udruge ili ga preuzeti na našem portalu i isprintati te dati vašem liječniku obiteljske medicine i/ili fizioterapeutu.

Na našem portalu mijelom.hr nastojimo redovno objavljivati korisne materijale vezane za bolest i liječenje, te nas iznimno veseli što je nakon prezentacije RAKK-a dr. med. Jadranka Karuza uputila sve prisutne na naš portal, istaknuvši ga kvalitetnim izvorom informacija, naglasivši kako je udruga MijelomCRO prva tražila i objavila smjernice za cijepljenje hematoloških bolesnika protiv COVID-19.Jadranka Karuza KoHOM kongres Šibenik 21062021

Iskreno se zahvaljujemo dr. Morić Perić na vremenu i trudu uloženom u pripremu primjera iz prakse i angažmanu oko prezentacije zajedno s dr. Drča, kojoj nasrdačnije zahvaljujemo na ukazanoj podršci, te sudjelovanju na kongresu i predstavljanju našeg Putokaza – RAKK.

Puni pozitivnih dojmova veselimo se stjecanju novih znanja i razmjeni iskustva i dogodine!

24. lipnja 2021.