21. svibnja – Virtualna regijska prezentacija Izvještaja o liječenju multiplog mijeloma

Pridružite nam se na virtualnoj regijskoj prezentaciji Izvještaja o liječenju multiplog mijeloma u centralnoj Europi i baltičkim zemljama u utorak, 21. svibnja 2024. od 15 do 16 sati. Sudjelovanje je moguće uz prethodnu registraciju putem ovog LINKA.

Radi se o prvom sveobuhvatnom i neovisnom istraživanju o multiplom mijelomu koje je proveo britanski Economist Impact, a koje je poržala tvrtka Johnson & Johnson. Istraživanje procjenjuje onkološku skrb kod oboljelih od multiplog mijeloma, identificira prepreke jednakoj dostupnosti liječenja te mogućnosti za poboljšanje ishoda liječenja. Oslanja se na temeljito istraživanje i intervjue sa stručnjacima, nosiocima zdravstvenih politika, liječnicima i pacijentima u 10 europskih zemalja (Bugarska, Češka, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija). U istraživanju je sudjelovala i naša udruga MijelomCRO te primarijus dr. sc. Sandra Bašić Kinda, voditeljica KROHEM-ove radne skupine za multipli mijelom.

Svrha istraživanja bila je razumjeti kako funkcionira zdravstvena zaštita i kako izgleda put koji oboljeli prolaze kroz zdravstveni sustav, s namjerom kreiranja smjernica za unapređenje zdravstvene skrbi i ishoda liječenja za oboljele.

Economist Impact će objaviti Izvještaj u petak, 17. svibnja 2024. pod nazivom Multiple Myeloma in Central Europe and the Baltics: Supporting early and equitable access to care to improve patient outcomes (Multipli mijelom u srednjoj Europi i na Baltiku: Podrška ranoj i jednakoj dostupnosti skrbi radi poboljšanja ishoda liječenja).

Već u utorak, 21. svibnja 2024., Johnson&Johnson zajedno s Economist Impactom organizira prvo regionalno predstavljanje istraživanja za liječnike, udruge pacijenata i nosioce zdravstvenih politika.

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom vrijednom online događaju na kojem će se prezentirati ključni nalazi iz Izvješća i raspraviti strategije suradnje za poboljšanje života oboljelih od multiplog mijeloma u centralnoj Europi i baltičkim zemljama. 

Vidimo se u utorak, 21. svibnja 2024. od 15 do 16 sati! 

REGISTRACIJSKI LINK

 

PROGRAM

15:00 – 15:05 Dobrodošlica
15:05 – 15:30 Ključni nalazi: Izvještaj Economist Impacta

Gerard Dunleavy, viši savjetnik za zdravstvenu politiku i uvide, Economist Impact

15:30 – 15:55 Panel stručnjaka

prof. dr. Jelena Bila, voditeljica odjela za multipli mijelom i srodne poremećaje plazma stanica na Klinici za hematologiju na Sveučilišnom kliničkom centru Srbija, predsjednica srpske grupe za mijelom, glavna tajnica balkanske grupe za proučavanje mijeloma

prof. dr. Robert Babeľa, prorektor za istraživanje i razvoj na Slovačkom medicinskom sveučilištu

Mira Armour, suosnivačica i direktorica udruge oboljelih od multiplog mijeloma MijelomCRO

prof. dr. Roman Hájek, voditelj odjela za hemato-onkologiju Sveučilišne bolnice Ostrava i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Ostravi, voditelj skupine za istraživanje mijeloma Babak na Masaryk sveučilištu u Brno, Češka republika

15:55 – 16:00  Zaključci

 

ECONOMIST IMPACT je dio The Economist grupe, medijske tvrtke koja izdaje časopis The Economist i pruža usluge istraživanja i analize. Djeluje već 75 godina i fokusira se na izradu istraživanja, analiza i događaja usmjerenih na poticanje pozitivnih promjena i informiranje pri donošenju odluka u područjima kao što su održivost, zdravstvena skrb, tehnologija i gospodarski razvoj. Često surađuje s poduzećima, vladama i organizacijama kako bi odgovorio na globalne izazove i istražio prilike za napredak.